Motten bestrijden


Motten bestrijding door Ongediertebestrijding de Heuvelrug

Wilt u motten bestrijden? Wij bestrijden ongedierte snel en effectief!

Heeft u overlast van motten?

Heeft u overlast van motten in uw keuken of in uw kleding? Ongediertebestrijding De Heuvelrug is gespecialiseerd in het bestrijden -en voorkomen van de overlast van alle soorten motten in uw huis of bedrijf.

Er zijn veel soorten motten die voor overlast kunnen zorgen, de meest voorkomende zijn de volgende mottensoorten.

Meelmot
De larven hebben een groene of roze gloed en ze hebben een bruine kop. De larven eten vrijwel alleen meel of bloem. Na 2 tot 4 maanden ontwikkelen ze zich tot een volwaardige mot. De mot is ongeveer 8 mm lang en de vleugeltjes zijn 1,5 tot 2 cm breed en hebben een grijs zigzag-patroon.

Cacaomot
De larven van de cacaomot zijn wit met een gele of rode tint. Ze eten vooral noten, granen, gedroogd fruit of oliezaden. Na ruim een maand kruipen ze vaak omhoog om zich te verpoppen. Als ze verpopt zijn dan overleven ze zonder voedsel en zijn ongeveer even groot als de meelmot. De vleugels zijn grijsbruin en hebben lichtere en donkere stroken.

Vruchtmot
De larven zijn geelwit van kleur en hebben een bruine kop. Ze zijn gek op noten, gedroogd fruit en mais. Bij wat hogere temperaturen ontpoppen ze zich na ruim een maand tot een mot. Maar als de temperatuur lager is of ze krijgen minder voedingsstoffen binnen, dan kan dit ook veel langer duren. Nadat ze zich hebben ontpopt zijn ze 1 tot 2 cm lang en hebben de vleugeltjes een spanwijdte van 1,5 tot 2 cm. Maar bij de vruchtmot zijn de vleugeltjes roodbruin van kleur, waarbij het eerste deel wat lichter van kleur is.

De vrouwtjesmotten leggen vaak zo'n 100 tot 200 eitjes per keer en doen dit ongeveer 4 keer per jaar.

Een uitzondering op de voortplanting is de kledingmot. Hiervan legt het vrouwtje zo’n 50 tot 100 eitjes, deze eitjes legt zij het liefst op een plek waar dierlijk materiaal voorkomt. Binnenshuis moet u denken aan opgezette dieren, wollen kleding, leer of bont. De larven leven van dit materiaal en ontpopt zich na circa 3 maanden. Met de juiste omstandigheden kan matige last van motten dus snel uitgroeien tot een ware overlast van motten.

Bel nu direct 0318 256 792

Onze bestrijdingsdeskundigen zijn gecertificeerd door Certificeringsinstituut Plaagdierbeheersing, Milieu en Volksgezondheid, Examen- en Certificeringsinstituut en Plaagdierpreventie EVM
JOUW ONGEDIERTEBESTRIJDER STAAT VOOR JE KLAAR

0318 256 792


WIJ ZIJN 24/7 VOOR U BEREIKBAAR