Eikenprocessierups bestrijden


Eikenprocessierups bestrijding door Ongediertebestrijding de Heuvelrug

Wilt u Eikenprocessierups bestrijden? Wij bestrijden ongedierte snel en effectief!

Heeft u overlast van eikenprocessierups ?

Wij leveren meer dan een geweldige dienst: Daarom willen wij graag meer doen en mee met onze tijd. Vanaf 2020 staan wij dan ook graag voor u klaar voor het voorkomen, controleren en bestrijden van de welbekende Eiken Processierups. Dit vervelende beestje heeft gedurende het gehele seizoen in 2020 de gemoederen flink bezig gehouden en wij gaan er voor zorgen dat dit in de toekomst voorkomen -of genezen kan worden. Vertrouw op onze expertise

Bel nu direct 0318 256 792

Eikenprocessierups: wat is dat en hoe herken je ze?

De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder, de Thaumetopoea processionea. Deze vlinder leeft kort maar zet tijdens de zomer een grote hoeveelheid eitjes af; voornamelijk in de toppen van inlandse eiken. De eitjes komen in het voorjaar uit, nog voor het verschijnen van het eikenblad. Vanaf de maand mei krijgen de rupsen irriterende brandharen die voor overlast kunnen zorgen.

Overdag schuilen de eikenprocessierupsen meestal in hun typische nesten bestaande uit een dicht spinsel van brandharen, vervellingshuiden en uitwerpselen. Het nest vormt een bescherming tegen de natuurlijke vijanden. Pas als het donker wordt gaan de processierupsen er met z’n allen op uit om zich tegoed te doen aan verse eikenblaadjes. Ze herkennen is niet moeilijk. Wanneer de rupsen zich samen, in processie, verplaatsen zijn ze gemakkelijk op te merken. De processierupsen groeien en vervellen een aantal keer. Vanaf het derde larvale stadium, in de loop van de maand mei, krijgen de rupsen de befaamde brandharen. Vanaf het vierde larvale stadium hebben ze brandharen over het hele lichaam en bevinden de rupsen zich gegroepeerd in de boom.

Eikenprocessierups bestrijding

De laatste jaren is de vraag voor de bestrijding van de eiken-processierups enorm toegenomen. De combinatie van een gebrek aan natuurlijke vijanden en voor de eikenprocessierups gunstige weersomstandigheden zorgt echter voor een uitbreiding van het probleem. Er is nood aan een duurzame en efficiënte aanpak (beheer) zonder negatieve gevolgen voor mens en milieu. Tot heden ondervinden we dat mensen vaak niet zo goed geïnformeerd zijn en dat kan anders. Ongediertebestrijding de Heuvelrug zet kennis en ervaring in om samen met u de nodige maatregelen te treffen, zodat bestrijding in de toekomst hopelijk niet meer nodig is. Idealiter herstelt de natuur het biologisch evenwicht via predatie door natuurlijke vijanden.

Onze bestrijdingsdeskundigen zijn gecertificeerd door Certificeringsinstituut Plaagdierbeheersing, Milieu en Volksgezondheid, Examen- en Certificeringsinstituut en Plaagdierpreventie EVM
JOUW ONGEDIERTEBESTRIJDER STAAT VOOR JE KLAAR

0318 256 792


WIJ ZIJN 24/7 VOOR U BEREIKBAAR